The Hantus [2018 Malaysia Movie] Romance, Comedy

The Hantus
[2018 Malaysia Movie]
Romance, Comedy
Alif Satar, Faizal Hussein, Hannah Delisha, Khatijah Tan, Mimi Lana, Namron, Rab Khalid, Sazrin Aizul, Firdaus Ghufran, Ucop Cecupak, Ziema Din
This is first time Nabil Ahmad jadi penulis skrip dan pengarah bersama and even pengarah bersama pun, kata Alif Satar dia memang gigih tau nak jayakan telemovie ni sampai lunyai skrip original dia pegang masa shooting. Sanggup pulak tu tunggu Faizal Husein dengan Alif Satar free sebab nak diorang je yang berlakon dalam telemovie ni. And I really think its worth it.

Dalam telemovie ni ada 5 part yang menceritakan perjalanan Fahmi (Alif Satar) sebagai hantu selepas kemalangan di lebuhraya Karak apabila bas yang dipandu oleh Din Pekak (Rab Khalid) terbalik jatuh ke dalam gaung. Tapi jangan disalahkan Din sebabnya ni semua angkara bisikan syaiton. Hanya Fahmi je yang berjaya keluar dari bas tu dan naik ke atas untuk minta pertolongan tapi sayang tiada siapa pun yang berhenti untuk menolong.

8total visits,1visits today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *